Det du med största sannolikhet behöver minst just nu är att rodda runt med livet. Vi behöver nämligen inte lägga mer tid på att tänka ut livets nästa steg. Vi behöver ställa oss frågan “vem vill jag vara?” och ta steg som leder till det.

Den du “är” utgår ifrån ett antal antaganden som du lever efter, trosuppfattningar om dig själv och livet.

Vi inte bara tolkar vår omvärld och det som händer oss utifrån dessa, utan de bidrar även till hur vi formar berättelser om vilka vi är och vilka vi vill bli. Och det är just dessa inlärda föreställningar som hindrar dig från att uppleva livet som du önskar, från att nå dina mål. Det är dessa antaganden som gör att du går i vägen för dig själv. Egots föreställningar om vad du kan, ska, och bör.

Det är alltså vem du tror du att behöver vara som sätter käppar i hjulet, inte vad du i Sanningen är, eller gör. Du ska därför få fyra frågor av mig som kan hjälpa dig att se detta lite tydligare.

• Vem vill du vara?
• Vilka föreställningar om vem du behöver vara hindrar dig från att nå dit?
• Vad behöver du sluta, eller börja, med för att inte längre gå i vägen för dig själv?
• Vad kan vara ett första steg som du kan ta redan idag?

När du har ditt fokus här så kommer du inte bara uppleva att livet är lättare att leva för att du mår bättre, utan du kommer även att uppleva att du når dina mål med större lätthet.

/Kathja
Multidimensionell Mentor & Life Clarity facilitator


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =