Affirmationer upplever jag kom stort i och med The Secret. Där lyfter man fram attraktionslagen som ett sätt att skapa våra liv. Personligen skulle jag vilja säga att attraktionslagen är en förklaringsmodell för hur vi skapar våra liv – och därmed inget redskap. Affirmationer däremot det är ett redskap som vi kan ta till när vi vill skapa våra liv medvetet.

Men det finns mycket vi bör veta innan vi börjar använda oss av positiva statements för att omskapa våra liv. Förvisso säger man “Fake it until you make it”, med andra ord – det spelar ingen roll om du tror på det du säger, eller gör, förr eller senare kommer du att göra det. Baksidan med det är att vi då först skapar stress då vi försöker att intala oss en sak som vi vet (ännu) inte är sant. Denna stress försvårar processen och den för med sig diverse andra kanske inte så trevliga biverkningar som all stress gör.

När du jobbar med dina affirmationer så kvävs det mycket av dig för att inte gå in i ett bristtänk då du ser att de inte ger det resultatet du vill ha. Det är som så att det är inte orden i sig som skapar, utan den vibration som följer med ordet. Varje ord har sin egen, för oss  neutral, vibration men sedan har vi lärt oss att vissa saker är bra och andra är dåliga och utifrån det har vi gett ordet en vibration. Så om du tex har programmerat ord som pengar & överflöd med en negativ imprint så är det den vibrationen du sänder ut.

Och om du rannsakar dig själv så kan du nog se att du hade inte använt dig av affirmationer om det inte var som så att du saknade något i ditt liv som du med deras hjälp ville skapa. Så jag vill säga – var medveten om hur det känns när du använder dig av dem. Känner du dig glad och lätt i kroppen, då kan du köra på. Men upplever du ett skav så bör du undvika det.

För det finns andra sätt som bidrar mer effektivt till skapandet av det du ännu inte har. Ett sätt är att använda så kallade Sanningspåståenden istället. Det går ut på att du väljer att formulera dig på ett sätt så att du kan tro på det redan nu. Låt säga att du är sjuk i cancer, då kan en formulering som “Min cancer håller på att läkas” eller “Jag är frisk ifrån min cancer” skapa en stress därför att du vet att det inte är så just nu. Om du då istället säger “Jag vill att min cancer ska läkas, jag tror att det är möjligt och jag ber Gud/Universum om hjälp med det”. Där har du skapat ett sanningspåstående och det kommer med största sannolikhet inte att skapa stress utan bli ett positivt statement du kan använda för att omskapa ditt liv.

Ett annat sätt är att använda sig av “visst vore det” formuleringar. “Visst vore det härligt om jag var frisk ifrån min cancer” – svaret där blir ett rungande JA, vilket ger att det är ett positivt statement i sig.

Tala är silver, men tiga är guld säger man – jag skulle vilja säga att tala är guld så länge som du är medveten om vad det är du egentligen säger.

Ha det gott!

/Kathja

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =