Längtan efter villkorslös kärlek är en längtan efter att möta dig själv och din sanna essens. I den bästa av världar får vi uppleva detta genom andra människors spegling, och har vi tur så är vi mottagliga för att ta det till oss. Att bli villkorslöst sedd och älskad, berör något djupt inom oss.

De första vi speglar oss i är vanligtvis våra föräldrar, de där som finns där som våra vägledare in i livet. Det är de som visar oss vad vi ”är”. Eller rättare sagt vad de tror att vi är. Så ju mer de inte ser oss för de underbara, helt perfekta varelser vi är desto fler inlärda och begränsande föreställningar kring oss själva kommer vi att ha. Och så länge som vi bär på dessa som (o)sanningar kommer vi att triggas var gång vi möter dessa speglingar. Så är det skapat för att vi ska förstå vad vi tror är sant. Så att vi ska kunna medvetandegöra och släppa. 

När vi inte finner någon som kan möta denna djupa, längtan, kan vi – ofta omedvetet – börja anpassa oss för att på så sätt möta de önskade behov och egenskaper som vår omgivning efterfrågar, eller som vi upplever att de efterfrågar. Och som vi undermedvetet, med det lilla barnets sätt att se på livet, tror kommer att ge oss det vi söker. Den villkorslösa kärleken. Speglingen av vårt själv. Det vi inte vet är att så snart vi börjar att anpassa oss så börjar vi att undanhålla det vi i sanningen är inte bara för andra utan även för oss själva. Tvärt emot den villkorslösa kärleken.

Längtan efter att bli villkorslöst sedd och mottagen kan ta sig uttryck i ett sökande. Kanske upplever vi för en stund att vi duger som vi är, men lika flyktigt som ett löv för vinden drar det bort i natten. Kvar står vi där sedan med ett hål av längtan. En längtan vi inte alltid kan sätta ord på. En längtan efter att duga just som jag är i varje andetag. En längtan efter att vara sedd och bekräftad. En längtan efter att få uppleva att man hör till, kan slänga masken och är älskad just som man är.

Det är dock inte många människa som kan möta vår djupaste längtan mer än i kortare stunder av total öppenhet. Trots det letar vi ofta efter en sådan människa, någon som kan ge upplevelsen av den där flödande villkorslösa kärleken. Men vi kommer inte att finna det vi söker eftersom vi söker på fel ställe. Och därför att även de vi möter bär denna längtan. Det vi kan göra är att finna den villkorslösa kärleken hos oss själva. Det som i grund och botten är orsaken till denna längtan. Mötet med mig själv i villkorslöst. Det vi då kommer att erfara är att när jag älskar mig villkorslös behöver jag inte längre att andra bekräftar och tillfredsställer detta behov.

/Kathja

👉 För dig som vill ha mer hjälp på din livsresa så erbjuder jag dig att ta del av min medlemsportal. En plats för växande i Ande  – Kropp och Själ. Där får du del av alla mina kurser, ett forum, mig som mentor, gästföreläsare mm. PROVA GRATIS i 1 månad! Hur kan det bli bättre än så? 

👉 Jag tar även emot klienter som är redo att skapa annat. Vi kommer att tillsammans se vad du behöver veta, göra och förstå för att skapa ett liv med  💚Begriplighet 💙Hanterbarhet 💜Meningsfullhet. Känns det som du så hör av dig så bokar vi ett kostnadsfritt prova-på-samtal.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − tretton =