Du har säkert hört talas om attraktionslagen i olika sammanhang, efter att boken The Secret kom ut fick den ett rejält uppsving då det kommer till uppmärksamhet. Men trots att det nu har gått ganska många år sedan den, enligt mig, något populistiska boken kom ut råder det fortfarande en hel del missförstånd kring denna LAG. För det är det första. Attraktionslagen är en allmängiltig LAG, inte ett redskap. Det är en förklaringsmodell som beskriver hur vi skapar vår verklighet. Detta är inget nytt, vi kan hitta liknande beskrivningar i väldigt gamla skrifter som tex bibeln.

Det innebär att attraktionslagen alltid fungerar. Det är inget du kan stänga av, eller välja bort. Det är inget du tar fram när det passar. Attraktionslagen förklarar hur vi skapar, och Medvetet skapande är sedan de metoder och tekniker vi kan använda oss av.

Man brukar förklara det med att det du sänder ut kommer tillbaka. Där av ordet ”attraktion”. Allt i universum är energi och energi är det vi skapar med och ur. Vi människor kan styra energin med hjälp av våra känslor, eller egentligen är det mer så att våra känslor (alltså vilken känsla förnimmer du i kroppen) indikerar vår frekvens. Varje tanke, och därmed ord, har vi laddat med en frekvens. Den har fått ett värde av oss. Allt har olika frekvens. Färger, ord, toner…

Den frekvensen du skickar ut, eller egentligen vibrerar, är den som du kommer att uppmärksamma i livet. Man säger att lika attraherar lika men det handlar mer om att vi sållar bort de frekvenser vi inte själva vibrerar i.

Bakom varje önskan vi har finns en önskan om en upplevelse, även den är en frekvens. Så när vi önskar oss ett hus vid havet, är det egentligen inte ett hus vid havet utan vad vi tror att det ska bidra med. Vi tror med andra ord att vi sätter faktiska, fysiska, mål men egentligen sätter vi upp känslomål. Mål som säger oss vad vi vill uppleva.

När vi har bestämt att ett hus vid havet är bärare av det vi önskar oss kommer vi att undermedvetet rikta vårt fokus mot hus vid havet. Det gör att vi kommer förr eller senare att ha ”skapat” oss detta. Så tillvida vi inte börjar att svaja i vårt fokus, tvivla på oss själva, vad vi kan, vad vi vill, för då skiftar vi energi. Och universum börjar istället att svara ann på den nya energin, som talar om vad vi nu fokuserar på. Och istället för ett hus vid havet bor vi i en 2:a i någon förort.

Så det vi behöver göra är att först förstå processen, det jag just beskrev, sedan behöver vi vara medvetna om dels vad vi vill uppleva och dels vad vi sänder ut. Då det i princip alltid är som så att det vi vill uppleva är sådant som vi förknippar med Lätthet, Kärlek, Frihet, Glädje – och liknande så kommer vi att attraherar in mer av det i våra liv, oavsett om det är som ett hus vid havet eller inte, så snart som vi börjar välja det.

Så utmaningen ligger inte i att fokusera stint på vårat hus vid havet, utan att välja tankar och känslor som skapar de upplevelser i NUET som vi tror att huset vid havet kommer att bidra till. Med andra ord lev redan nu som om du bodde i ditt hus vid havet. Njut av din 2:a i förorten som om den vore ett hus vid havet. Hitta känslan i det som redan är.

Här kommer så 3 tips som kommer att hjälpa dig på vägen

1. Tänk dagligen på vad du tänker och fokusera på det du vill. Känn känslan som att du har det nu och du förändrar din egen frekvens och matchar bättre din önskan.

2. Jobba dagligen med att höja din egen frekvens. Det gör du enklast genom att i största möjliga utsträckning göra sådan du mår bra av! Välj själv, precis vad som helst som får dig att känna dig harmonisk, lekfull, passionerad eller på annat sätt må bra.

3. Var ärlig med dig själv och gå till botten med dina negativa känslor när de stör för mycket. Stilla dig och ställ frågan ”vad är rätt med det här?” (med andra ord vad ska jag lära mig, och/eller förstå av detta). När du så har blivit medveten om vilken begränsande föreställning det är som stör ditt glädje och lättsamhetsfokus så välj bort det.

/Kathja

💙 För dig som vill ha mer hjälp på din livsresa så erbjuder jag dig att ta del av min medlemsportal. En plats för växande i Ande  – Kropp och Själ. Där får du del av alla mina kurser, ett forum, mig som mentor, gästföreläsare mm. PROVA GRATIS i 1 månad! Hur kan det bli bättre än så? 

💚 Jag tar även emot klienter som är redo att skapa annat. Vi kommer att tillsammans se vad du behöver veta, göra och förstå för att skapa ett liv med 🔆 Begriplighet  🔆 Hanterbarhet 🔆  Meningsfullhet. Känns det som du så hör av dig så bokar vi ett kostnadsfritt strategisamtal 

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =