Vi räknar kronor och timmar och försöker att få livets ekvation att gå ihop. Ett plus ett blir två – och ingen av oss kan klona sig. Sällan går ekvationen ihop och kanske kan vi få fram siffran för X men står där med ett ? för Y. Vi kommer nära man aldrig hela vägen.

Det är för att vi ger och förväntar oss att få tillbaka. Frågan och svaret förväntas rymmas i samma ekvation, i det vi kallar våra liv. Vi vill veta innan vi tackar ja att det kommer att vara värt insatsen. Vi håller oss till det invanda för där känns det tryggt.

Men tänk om den enda anledningen till att göra en sak är för att du kan. Tänk om din största bedrift är att du just nu lever här som människa och att det inte finns något att värdera. Bara saker att uppleva. Tänk om vi när vi slutar att förvänta oss ett kvitto på att vi gjorde rätt, eller bra nog ifrån oss – skulle få bekräftelse bortom det vi trodde var möjligt.

Min erfarenhet är att vi missar så mycket när vi väntar på att livet ska betala tillbaka. Och att när vi istället gör saker bara för att vi kan, och kan uppleva glädjen i just det, då skapar vi en möjlighet för livets oändliga mirakel att ske.

När vi slutar att vänta på att få tillbaka kommer vi att vara mer i nuet, det andetaget där du har möjlighet att styra ditt liv. Du kommer att stå där med alla dörrar öppna redo att ta emot av Universum oändliga möjligheter. Låter inte det bättre än att sitta och vänta på att svaret på X och Y ska uppenbara sig?

Allt gott åt dig på din resa – för det är du värd.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fyra =