”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”  

Farligt för dig är det du är rädd för att göra, det är hjärnan och dina försvars tolkning av det okända. Kroppen har sitt fight or flight system som triggas inför ”hot” men de flesta hoten är enbart en rädsla för det okända.

Så idag vill jag lyfta vikten av att våga. Våga se livet som det är. Våga möta dig själv. Våga ta nästa steg. Våga se sanningen. Våga säga sanningen. Det finns mycket vi kan behöva våga göra.

Och alla dessa saker handlar om att vara sann. Att följa din inre röst, dina värderingar, din sanning. Att välja dig. Allt som håller oss tillbaka är det vi tror att vi, och livet är, som inte stämmer. Den illusionen triggar vårat fight or flight system och vi upplever det som rädsla, stress och oro. Men det är en upplevelse som enbart finns i limbo-land – i glappet mellan upplevelsen av det du tror är sant och det som i sanningen är sant. Det innebär att så snart vi har tagit ett steg mot det vi är rädd för, och därmed genomskådat våra begränsande föreställningar, så kommer rädslan att ebba ut.

Och när du har tagit ett steg kan du ta ett till, och ett till, och ett till… Och plötsligt kommer du att upptäcka att det där du var rädd för faktiskt inte var något att oroa sig över utan enbart hjärnspöken. För vi kan så mycket mer än vad vi oftast tror, och det är för att vi är så mycket mer än vad vi oftast är medvetna om.

Och när vi väl genomskådar den illusionen så upphör rädslan. Så vad är du redo att se, uppleva, göra, erfara idag som du tidigare har undvikit av rädsla? Och skulle du behöva hjälp på vägen så skicka mig ett medlande så bokar vi ett kostnadsfritt samtal där jag kan berätta mer om hur det kan gå till.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 20 =