Varje sak som händer i ditt liv gör det för att det finns en medvetenhet som vill förmedla något till dig, ett budskap till dig om dig. Flyter livet på och allt är gott vill medvetenheten säga dig att ”bra där, du är i synk med dig själv och lever efter dina värderingar”. Och om livet är skavigt på något sätt så vill medvetenheten tala om för oss att här har vi någon form av programmering, inlärd och begränsande föreställning om dig själv och om livet.

“Att oroa sig är onödigt.” ”Det är inte värt det.” “Du har ingenting att vara ledsen över.” “Kom igen, sluta gråt.” “Du måste komma över det.” Är kommentarer och råd vi alla nog har fått höra, och även själva gett vidare till andra. De här råden kan verkar vara bra och förnuftiga när vi har lärt oss att vissa känslor är bra och andra är dåliga. För vad händer när vi försöker tillämpa dem? De fungerar inte! När andra säger till oss att vi ska känna på ett speciellt sätt, eller om vi säger det till oss själva, blir vi oftast mest frustrerade.

Att må bra upplevs som en skyldighet, och när vi inte når upp till det känner vi oss dumma och skyldiga, och tycker att alla andra kan hantera sina känslor, men inte vi själva.
Men råden funkar inte därför att det är inte meningen att vi ska ignorera dessa känslor och dess budskap – vi ska bli medvetna om dem så att vi kan välja bort det som inte är sant. Varje känsla är nämligen ett budskap, och alla känslor som vibbar lägre än ”nöjd” vill säga oss att vi håller oss själva tillbaka.

Prova att istället för att slåss mot negativa tankar, och känslor, att acceptera dem. Tacka för kontrasten, skavet, och dess budskap oavsett om du förstår det eller ej. Ställ frågan ”vad handlar detta om egentligen?” eller ”vad är det jag ska förstå med det jag upplever?” – och släpp sedan frågan fri till Universum att svara på.

Detta, är ett udrag ifrån konceptet Life Clarity – 14 övningar och 14 samtal. Ett effektivt och kraftfullt koncept som bidrar till att skapa begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet i livet. Något som leder till att du kan skapa i större lätthet.Vill du veta mer om hur du och jag kan jobba med just dina inlärda föreställningar & illusioner så hör av dig via pm så bokar vi ett kostnadsfritt samtal (via telefon eller Skype) så ska jag berätta mer om Life Clarity – konceptet som kommer hjälpa dig att leva i större lätthet.

Kathja Rosberg
Socionom, relationscoach, vägledare & inspiratör och skapare av Life Clarity.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =