Livet snurrar på, deadlinen är nära, ungarna bråkar, det regnar ute. Stressnivån är hög, och shit vad du presterar. Känner du igen dig? Hur många gånger har du inte hört, eller sagt, ”jag presterar bäst under press” eller ”det blir alltid gjort i sista minuten”.

Jag utgår ifrån att du, liksom jag, har en önskan om att leva i lätthet, i kärlek och i glädje. Och trots det upplever du drama, ilska, frustration allt som oftast. Har du funderat på hur det kan komma sig?

För att saker och ting ska drivas framåt behövs det en drivande kraft. Den kraften behöver stå i rätt förhållande till det som ska förflyttas. Nu är jag ingen ingenjör, eller ens intresserad av fysik, men det är en fysisk lag. Ska något röra på sig, och i skapandet handlar det om rörelse, då behövs det en drivande kraft. Denna drivande kraft är vårt ”varför” när det kommer till saker vi ska göra i våra liv.

  • Varför ska du går till jobbet?
  • Varför ska du skriva en bok?
  • Varför ska du träna?
  • Varför ska du gå upp på morgonen?
  • Varför ska du leva i din relation?

Har du inte ditt ”varför” kommer du att ha dålig drivkraft till skapandet. Det är basic fysik. Så när du inte har ditt varför klart och tydligt som kraftskapare så kommer du att, medvetet och omedvetet, att skapa den kraften du behöver på annat sätt. Till exempel genom att skapa drama. Eller att vara ute i sista minuten. Eller genom att först känslomässigt gräva ner dig i en grop, för att du där ska få nog och på så sätt komma i kontakt med kraften du behöver för att komma vidare. Skapa annat.

De flesta av oss går genom livet utan speciellt tydliga ”varför”, men jag vill råda dig att börja identifiera dem. Därför att där finner du kraften du behöver för ditt skapande. Oavsett om det handlar om att ta dig till jobbet, driva en familj, eller ge dig ut i världen. I det lilla såväl som det stora behöver vi ha kontakt med tillräckligt med kraft för att skapa det vi nu vill skapa. Och rent fysisk så har vi tillgång till oändliga mängder energi. Det sägs vara som så att varje cell i din kropp har kontakt med lika mycket energi som det gick åt för att skapa universum. Tänk på det en stund. I varje cell! Så när du har ditt ”varför” klart för dig så kommer du med dina cellers hjälp och universums fysiska lagar att kunna flytta berg.

Allt gott åt dig på denna resa som är ditt liv.

/Kathja

ps. Och för dig som vill ha mer hjälp på din livsresa så erbjuder jag dig att ta del av min medlemsportal. En plats för växande i Ande  – Kropp och Själ. Där får du del av alla mina kurser, ett forum, mig som mentor, gästföreläsare mm. PROVA GRATIS i 1 månad! Hur kan det bli bättre än så? 

💙 Jag tar även emot klienter som är redo att skapa annat. Vi kommer att tillsammans se vad du behöver veta, göra och förstå för att skapa ett liv med  💚Begriplighet 💙Hanterbarhet 💜Meningsfullhet
Känns det som du så hör av dig så bokar vi ett kostnadsfritt prova-på-samtal.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =