Har du tänkt på hur lätt vi (läs människor) har för att gå över ån efter vatten, samtidigt som vi strävar efter att följa den lätta vägen. Det är så motsägelsefullt, och trots allt det vi så ofta gör.

Vi längtar efter ett liv i lätthet och följer därför minsta motståndets lag ur ett mänskligt perspektiv. Vi undviker smärta. Vi undviker att utmana oss själva. Vi undviker att se saker för vad det är. Vi undviker att titta i djupet av ryggsäcken vi bär. Vi undviker att släppa in ljuset i garderobens alla skrymslen och vrår. För att ur ett mänskligt överlevnadsperspektiv kan det vara vad vi upplever som lättast i just den stunden. Den stunden där våra inlärda präglingar, och rädslor, får styra.

I den stunden slår vi mot dem som redan ligger för att skydda oss själva. I den stunden hatar vi hatarna för att de triggar våra rädslor. I den stunden fortsätter vi att springa i hamsterhjulet för att vi inte vågar kliva av. I den stunden längtar vi efter annat men vi vågar inte ta ett steg på okänd mark. I den stunden skapar vi mer smärta.

Så i den stunden som vi fortsätter att följa våra inlärda begränsande föreställningar, och som vi fortsätter att lägga locket på våra trauman – i den stunden går vi över ån efter vatten. Och inte nog med det, väl på andra sidan upptäcker vi att där råder det torka. Så vår längtan efter lätthet får oss att skapa ett liv i kamp. Ett liv bortom lätthet. Ett liv i motstånd.

Det enda sättet att skapa lätthet är att leva i medvetenhet. Ett tillstånd där vi lyssnar på vad skavet i livet vill säga oss och där vi väljer att möta det för vad det är. Ett liv i lätthet går ut på att följa vårat naturliga flöde av ebb och flod. Av att flyta med livet som det i sanningen ter sig – inte utefter våra inlärda föreställningar och rädslor. Att inse, och leva efter, att inget är fel i livet. Allt är där för att vi behöver möta den ena eller andra aspekten av oss själva. Som ett sätt för oss att medvetandegöra en eller annan begränsande föreställningar som vi har om oss själva och livet. Varje skav vill få oss att växa. Och växa gör vi först när vi ser dem för vad de är – en spegling av en begränsande föreställningar jag bär. en föreställning som jag nu kan välja att släppa.

När vi väljer att möta livet just som det är, och se skaven just för vad de är då först ger vi oss själva en möjlighet att leva ett liv i större lätthet.

Så vad behöver du möta hos dig själv just nu? Vad är du redo att omskapa, förgöra och oskapa just idag?

Och som alltid erbjuder jag dig som vill ha hjälp på vägen ett kostnadsfritt strategisamtal där vi tillsammans tittar på vad du behöver i livet för att skapa ur större lätthet.

Kontakt


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =