Det är inte helt ovanligt, skulle kunna sträcka mig till att det tvärt om är väldigt vanligt, att människor upplever det som att de sitter fast. Vi bär en längan efter ett diffust ”annat” men kan inte sätta fingret på vad det är och ännu mindre på hur vi ska kunna skapa det.

Vi upplever att vi står vid ett vägskäl utan att veta vilken väg vi ska gå, eller kanske till och med att vi står vid en återvändsgränd och stångar våra huvuden.Vi vet helt enkelt inte var vi ska ta vägen eller ens vad vi vill göra. Det enda vi vet är att vi är missnöjda med hur tillvaron ser ut just här och nu.

Då kan det vara bra att tänka så här:

1. Acceptera att du inte kan, eller ens behöver försöka förutse, din framtid

Hur vi än planerar tar livet sina egna vägar. Det är omöjligt att förutse allt som händer. Det är också en del av tjusningen med livet – överraskningarna som väntar runt hörnet. Det är i sanningen som så att det mesta i alla fall inte blir som vi har tänkt oss. Men det vi kan är att välja hur vi vill uppleva livet och sedan välja den tanken, känslan och handlingen som bidrar till den önskade upplevelsen.

2. Acceptera att allt inte behöver vara tipp-topp
Uppskatta det du har och sukta mindre över allt som du saknar och tror att du måste ha. du behöver inte en ny bil, nya kläder och stapla statusprylar i parti och minut för att bli lycklig. Det är i sanningen som så att det vi egentligen önskar oss när vi vill ha den där bilen, huset, resan eller relationen är den upplevelsen som vi tror att den kommer att bidra till. Så vad kan du göra redan idag, med det du redan har tillgång till, för att uppleva det där du drömmer om?

3. Acceptera att livet är oförutsägbart
Gör som en boxare som möter en övermäktig motståndare – ”roll with the punches”. Gör det bästa möjliga av situationen. Ibland händer det en massa dåliga saker på en gång. Skiten känns övermäktig. Men inse att det sällan vara för evigt. Förvänta dig ingenting, men var beredd på allt. Se möjligheter istället för svårigheter i allt som tillvaron överraskar dig med. Och ställ dig frågan ”vad är rätt med det här?” – för allt som sker har ett bidrag. En medvetenhet, ett budskap – till dig, om dig.

4. Sluta skjuta saker på framtiden

Livet är kort och det är till för att levas. Har du en dröm, så gör vad du kan förverkliga den nu. Det finns inget ”perfekt” tillfälle att invänta. Fokusera på vad du kan göra just nu för att komma närmare din dröm.

5. Rannsaka dig själv då och då

Ge dig själv regelbundet med egentid. Då kan du ställa viktiga frågor till dig själv, t.ex. Varför gör  jag inte mer av det jag faktiskt vill göra? Hur kan jag ändra på det? Vad krävs för att jag ska tycka det är roligare att kliva ur sängen på morgnarna? Om jag fick bestämma vad skulle jag du helst av allt vilja syssla med? Varför gör jag inte det redan?

Och upplever du ett detta känns övermäktigt för dig så hör av dig så bokar vi ett gratis strategisamtal där vi kan titta på vad jag kan hjälpa dig med. 

 

/Kathja

 


2 kommentarer

Lena Persson · 2 december, 2018 kl. 15:04

Egentligen vill jag bara tacka dig för allt du delar med dig💕

    livsdesign4u · 3 december, 2018 kl. 08:41

    Det är inte så ”bara” det! Tack för att du tog dig tid att berätta att du uppskattar mitt bidrag. ❤️️
    /Kathja

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =