Har du hört uttrycket att allt är en illusion? Det innebär inte att det inte finns det som är äkta, eller sant, men det innebär att varje upplevelse i livet är skapad med hjälp av ditt tolkningssystem. Ett filter som består av dina inlärda föreställningar och erfarenheter.

I den upplevelsen är allt en illusion därför att det inte är en sanning att du behöver uppleva det du upplever just nu. Du kan alltid välja annat.

Vi kan sätta en mängd olika etiketter på det som skapar filtret – längtan efter det ena eller andra, bristen av det ena eller andra – eller motsatsen att vi upplever att vi har det vi vill och behöver ha. Bortanför dessa etiketter finns en grundessens och den är antingen kärlek eller rädsla. Liv eller Överlevnad.

Illusionen är att vi har tolkat saker ur brist och tillkortakommande när sanningen är att vi alltid har det vi behöver ha men illusionen av motsatsen ligger som en dimma framför våra ögon så vi ser inte vad vi har.

När vi är villiga att möta dessa rädslor skapade ur illusionen av brist är det som att tända lampan i garderoben där monstret bor och upptäcka att där bara fanns kläder.

Rädslan för vad vi ska finns när vi vågar titta efter är större än rädslan för det vi möter.

Så illusionen säger oss att vi alltid kan välja hur vi ska uppleva livet. Känns det inte bra som det är – tänd lampan i garderoben och titta efter vad du har för ”monster” där. Spara det som passar dig och lämna det du har vuxit ur eller tröttnar på återvinningen.

Känns det läskigt att göra detta själv. Kanske vet du inte vart du ska börja. Hör då av dig så ska jag berätta hur jag kan hjälpa dig att rensa i din garderob.


Intuitiv coach, Life Clarity facilitator & inspiratör


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + tolv =