Äpplena hänger där plockfärdiga i trädet. Lyckan av att skörda sin egen frukt. Plocka dem från eget träd och göra sig en smarrig paj att bjuda familjen på. Man väljer de finaste äpplena med tanken att de kommer att bli till den bästa och godaste pajen.

Du har förmodligen hört ordspråket ”det du sår, får du skörda” den har sitt ursprung i lagen om Orsak och Verkan som vetenskapsmannen Isac Newton namngav.

Den lär oss att varje orsak har en verkan. Med andra ord för att kunna skörda äpplen måste vi ha planterat äpplen. Varje sak vi sår kommer att ge skörd. Det gäller äpplen såväl som dina tankar och handlingar. Det blir alltid ett resultat av det vi gör. Varje aktion skapar en reaktion.

Varje sekund skördar vi det våra, medvetna såväl som omedvetna, tankar och val har skapat, En skörd som kanske borde vara minst lika betydelsefull som äpplena vi väljer till vår paj.

Trots det så sår och skördar vi oftast utan en tanke, vi tackar och tar emot skörden vi får utan att reflektera över vad vi sådde, och framför allt om det var vad vi ville ha.

Men inte hade du planterat broccoli om du ville ha rabarber! Och trots det så gör vi oftast så när det kommer till vad vi sår och skördar för annat i livet.

Vi tar fram en gammal påse utan etikett med ett innehåll skapat ur våra övertygelser och föreställningar och så sår vi det som råkar finnas i den. Utan att reflektera över om det kommer att leda till att vi kan skörda det vi vill. Och handen på hjärtat så vet vi kanske inte ens vad vi vill! Men när vi sen står där med vår skörd då vet vi oftast att detta var i alla fall inte vad vi ville ha för det känns inte bra. Något är fel.

När det kommer till övertygelser och föreställningar är det först viktigt att inse att även de minsta och simplaste övertygelserna bidrar till hur ditt liv ter sig. Alla dina föreställningar ligger till grund för hur ditt liv är. Vilka ord du använder bidrar. Hur du beskriver ditt liv bidrar. Hur du ser på dig själv, och andra, bidrar. Till och med vilka färger du omger dig med bidrar.

Med det sagt vill jag i dag därför uppmana dig att ställa dig frågorna;

  1. Vilken sorts människa jag vill vara?
  2. Vad behöver jag välja att vara, göra och uppleva för att leva upp till det?

Där tar du ansvar för vad du sår i ditt liv.

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tre =