Var har du din medvetenhet – i nuet eller i det mind trick som går ut på att din hjärna (Mind eller Ego) vill få dig att tro att det fyller en funktion att vara i gårdagen eller i morgondagen?

En ytterst relevant fråga då vi allt för ofta missar själva livet och det som är viktigast, här och nu, på grund av det faktum att vi tänker på det förflutna och/eller på framtiden. Där emellan lever vi på autopilot, i ett vaccum som uppstår mellan gårdagen och morgondagen. I ett tillstånd av väntan inför det som ska komma och återblickar till det som var. Men om jag så påminner dig om att du skapar ditt i morgon just nu genom de val du gör, de tankar du tänker – så kanske du inser vidden av att inte vara medveten i nuet.

Att leva i vårt Mind, i denna värld av illusioner med ingen eller bristande förankring i nuet skapar oftast oro och obehag. Det beror på att vårt Sanna jag försöker få oss att inse att vi är ute och snurrar. Vi behöver våra tankar, men vi måste ta ansvar för dem och styra dem i medvetenhet in i nuet och här och nu lägga sten för sten i det vi vill bygga i form av våra liv.

Vi tror, för det har vi lärt oss, att vi ska tänka ut lösningar för hur livet ska levas men det finns inga formler för hur det ska gå till annat än att vara i medvetenhet i nuet och följa den vägledning i form av förnimmelser i våra kroppar. Att tänka ut vägen är en omöjlighet eftersom hjärnan bara kan greppa en liten del av allt vi är. Så vägen till att må bra och skapa det liv du drömmer om är att kliva ut ur ditt huvud och lev i nuet.

Vägen dit kan vara via medveten andning eller mindfulness – meditera fyller sin funktion. Men det viktiga är att kunna ta denna medvetenhet i nuet med in i livet.

Så det handlar inte om att vara stilla och tömma ditt sinne även om det är en ingång, ett sätt att initialt skapa denna kontakt med det som i sanningen är du. Det är för att livet går ut på att leva, inte sitta på ett berg eller under en gran och meditera. Så vår hjärna vill mana oss ut i livet igen. Det är därför det kan vara så svårt att stilla tankarna. Livet går ut på att med en stabil kontakt med det du i sanningen är leva livet och där ingår det att tänka tankar och agera. Men vägen dit går inte via planlöst svajande från det ena till det andra. Eller via att hänga kvar i det gamla, eller vänta på det som eventuellt kanske kommer. Det går ut på att varje dag se till att stå i kontakt med det du i sanningen är – denna skapelse med Ande – Kropp och Själ. I medvetenhet i nuet.

Därifrån kan du sedan göra aktiva val och de kommer att vara i linje med dig och det du behöver i just den stunden. Det du är ämnad att göra i just det andetaget. Inte ett hopkok av vad du tror att du ska göra och andra tycker att du borde göra. Utan det du i sanningen är ämnad att skapa, uppleva och bidra med i just denna stund av ditt liv.

När var det senast du tog ett ögonblick för att bara njuta av att andas in lite frisk luft? Kommer du ihåg att vara tacksam för det varma vattnet när du duschar varje morgon? Förmodligen inte, för ditt sinne tänker alltid ”Jag är sen till jobbet …”, ”Jag måste hämta barnen …” eller ”Vad behöver jag handla?”

Ditt huvud är fullt av tankar om det förflutna och framtiden. Men vi ignorerar det nuvarande ögonblicket på ett ganska oförskämt sätt.

Du skapar stress med dina tankar. Din mentala aktivitet skapar många av de problem du har. Inget av det är verkligt. Du kommer att leva i din fantasi tills du börjar fokusera på nuet. Du måste alltså snabbt komma ur ditt sinne! Ge dig själv ett ögonblick att ägna åt att rensa ut de tankar som inte tillåter dig att njuta av ditt liv och får dig att känna obehagliga känslor.

Kom därför ut ur ditt huvud och börja leva i nu. Sluta tänka på det förflutna. Gör inte det förflutna till ditt nuvarande eftersom det inte är en del av detta ögonblick, vänta inte på morgondagen den kommer när den kommer i alla fall. Var tacksam för varje dag.

Så dagens uppmaning är – kliv ur ditt mind och ner i kroppen, var i nuet och njut av stunden och börja lyssna in vad du behöver göra (tänka, uppleva, agera) i just denna stund.

Och upplever du det som svårt så hör av dig så kan vi titta på hur jag kan hjälpa dig vidare i livet.

Var medveten om varje ögonblick av din existens, även när du arbetar. Är du medveten om hur dina fingrar vidrör tangentbordet? Hur du står på dina ben och hur de hjälper dig att gå från ett ställe till ett annat? Få kontakt med ditt liv, få kontakt med dig själv och kom ut ur huvudet en gång för alla.

Och om det känns som väl utmanade – hör av dig så ska vi se om jag är rätt kvinna för att hjälpa dig vidare.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − tretton =