Plötsligt känner du hur stressen och oroskänslan väller över dig helt utan förvarning. Eller kanske somnade du med ett leende på läpparna och vaknade med en klump i magen eller kryp i kroppen. Oavsett vilket, eller kanske något helt annat, är det alltid bra att stanna till och fråga – ”Är detta mitt?”. 

Vi är alla del av något mycket större och detta är när man bryter ner det som en enda stor levande organism av energi. Drar du i ena änden så kommer det att påverka den andra då allt hänger ihop. Det är för att vi alla är skapade ur samma källa. Det finns ett stort, mänskligt, bidrag i det och det är att i och med detta så kan vi hela tiden känna av var omgivning befinner sig i förhållande till oss själva. Och det blir då enklare att skydda vår fysiska kropp. Vi känner helt enkelt när något är på gång runt oss.

Men om vi inte är medvetna om att det är så det fungerar är det lätt att vi tror att allt vi upplever i vår kropp är vårt eget. Börjar vi då att analysera, fundera över och kanske till och med problematisera det vi upplever då gör vi det till vårt eget. Och det är ju när allt kommer omkring ganska onödigt.

Så därför vill jag idag uppmana dig att alltid, eller i alla fall alla gånger du inte direkt kan se en orsak, som du upplever obehag i kroppen stannar till och ställer dig frågan ”är detta mitt?”. För det kan vara DITT, det kan vara NÅGON annans eller det kan vara NÅGOT annats – det sistnämnda handlar om universella energier som fullmåne, tidvatten, solstormar, eller andra energiskiften.

Är det inte ditt så bara välj bort det.

Hur vet vi då om det är mitt eller inte? Ja där får du gå på känslan. Vissa hör ett ”ja” (eller ”nej”) inom sig, andra känner bara hur energin skiftar i kroppen – lätt känsla för ”ja” och lite tyngre för ”nej”. Eller så gör du en enkel övning. Ställ dig rätt upp och ner på golvet, slappna av, och ställ så din fråga. Om kroppen vill trilla framåt är det ett ”ja” om den vill trilla bakåt är det ett ”nej”.

Visar det sig att det du upplever inte är ditt (vilket det oftast inte är) så bara välj bort det. Enbart genom att vi blir medvetna om att det inte är vårt eget så kommer upplevelsen att skifta och bestämmer vi oss sedan för att välja bort det (eller skicka till baka det till därifrån det kom) så skiftar den ännu mer.

Jag vill  även tillägga att ju medvetnare du är desto mer kommer du att känna av andras energier. Ju öppnare vi är inför processer desto tydligare blir de för oss. Men jag kommer aldrig att uppmana dig att ”skydda dig” på det ena eller andra sättet. Därför att när du lägger ett skydd, något du ganska enkelt kan göra, så stänger du ute livets naturliga flöde. Och därmed även delar av dig själv.

Så tillåt flödet, själva livet, att flyta igenom dig, var medveten om att allt inte är ditt och välj bort det som inte är du.

/Kathja 

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + tre =