Då ser vi på livet ur ett begränsande perspektiv. Vi tror att något det lilla barnet jag tolkade som sant en gång för länge sedan är i sanningen sant och något jag bör efterfölja i alla mina dagar. När rädslan styr då går jag till attack, jag gömmer mig, jag dövar mig, jag är högljudd eller tyst. Rädslan kan ha många ansikten och beteenden.

Men när rädslan styr då känner vi det i våra kroppar. Det blir tungt att vara du. Skavigt, rivigt, oroligt. Det är rädslan för att leva du upplever. Rädslan för att att våga se att det du trodde var sant, tolkningen du har levt efter hela ditt liv, den var bara det lilla barnets tolkning. Rädslan för att inse att det de lärde dig inte alls var för ditt bästa utan bara utifrån vad de själva bar för illusoriska sanningar. När rädslan styr är det rädslan för det okända. Det är tron på att vi kan ha koll på livet och dess skeenden som gör dig rädd. För vi kan inte ha koll på livet, bara på vår egen tolkning av det som sker. När rädslan styr skadar du inte bara andra utan främst dig själv. Då rädslan styr är det överlevnad som råder, trots att du inte vill annat än leva. När rädslan styr…

När rädslan styr vill den tala om för dig att det är dags att stanna till och ställa dig frågan  –  Vad handlar det här om egentligen? Vad är det jag inte vill se? 

/Kathja

ps. Och för dig som vill ha mer hjälp på din livsresa så erbjuder jag dig att ta del av min medlemsportal. En plats för växande i Ande  – Kropp och Själ. Där får du del av alla mina kurser, ett forum, mig som mentor, gästföreläsare mm. PROVA GRATIS i 1 månad! Hur kan det bli bättre än så? 

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =