Vi lever i en tid där vi vanligtvis blir bombarderade med intryck. Hela tiden är det något som pockar på. Det resulterar lätt i att vi går med en inre stresspåslagen mest hela tiden. Något som påverkar oss på alla plan. Det resulterar även i att vi sprider vår energi och därmed får vi inte samma effekt som vi hade fått om vi var fokuserade då det kommer till skapandet av livet.

Eftersom det moderna livet hela tiden ger oss en mängd information, och möjligheter, så blir det lätt att vi springer på alla bollar. För vi vill inte missa något! Men det ger att vi blir splittrade i både ande – kropp och själ – då vi upplever att vi ska vara på flera ställen på en gång. När vi när allt kommer omkring kan vi rent fysiskt bara vara i detta nu. Det blir som ett eluttag med för många saker som är anslutna till det, vi riskera att överhettas och brinna ut.

När vi istället har vår uppmärksamhet på en sak i taget blir vår livsenergi fokuserad och det resulterar i att vi lättare kan få den förändring vi vill ha. Så om vi istället för att vara allt för splittrade väljer att fokusera på en sak i taget, rikta vårt fokus, så kan vi skapa motsatsen. För när allt kommer omkring så kan vi göra det mesta av vår livskraft.

Om vi tar oss tid att stilla oss, att lyssna på vår inre vägledning, och fokusera våra tankar på de mål som resonerar starkast inom oss, kommer resten av världen att blekna. Genom att vara fullt närvarande med allt vi är, och allt vi upplever, kan vi uppleva varje val fullt ut i medvetenhet och därmed göra de mest tillfredsställande valen just där och då. Att vara fokuserad i varje ögonblick innebär också att vi kan röra oss med universumets rytmiska flöde och harmonisera alla aspekter av vårt väsen i balanserad helhet.

Eftersom vi är mångfacetterade varelser, är vi kontinuerligt inblandade i många aspekter av livet i varje ögonblick så styr vi inte blir vi splittrade. Vår förmåga att överblicka mycket på en och samma gång är en överlevnadsstrategi, vi letar hot, och det bidrar till vår utveckling, vår expansion. Så det är inte en förmåga av ondo, det handlar bara om att skapa balans.

Så stilla dig. Var medveten i ditt andetag och rikta fokus. Vad vill du skapa i detta nu? Hitta känslan. Var i den. Rikta energin. Andas igen. Och påminn dig om detta varje gång du tappar bort dig i livets virrvarr.

/Kathja

ps. Och för dig som vill ha mer hjälp på din livsresa så erbjuder jag dig att ta del av min medlemsportal. En plats för växande i Ande  – Kropp och Själ. Där får du del av alla mina kurser, ett forum, mig som mentor, gästföreläsare mm. PROVA GRATIS i 1 månad! Hur kan det bli bättre än så? 

Jag tar även emot klienter som är redo att ta livet till nästa nivå och uppleva med glädje, autentiskt och förmåga att nå sina mål. Känns det som du så hör av dig så bokar vi ett kostnadsfritt prova-på-samtal.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 17 =