Tänk om det vore så att allt i livet är där för att visa dig vägen till dig själv, ditt sanna varande. Tänk om allt som sker är en spegling av ditt inre och när du upplever ett skav av något slag är det en fingervisning (ibland brutal som en högerkrok!) om att du lever efter en begränsande, och inlärd, föreställning. Tänk om du omfamnade det och valde att ta dig bortanför dem. Hur skulle livet vara då?

Våga känn in ”Tänk om livet vill mig väl och jag själv är den som skapar och den som kan styra”. Våga omfamna att det är du som har makten i ditt liv. Att du inte är något offer och att saker aldrig är fel, de är bara mer eller mindre behagliga. Men att det obehagliga alltid beror på att du gör motstånd till att möta dig och hellre väljer att vara kvar i dessa inlärda och begränsande tankar och drivkrafter om dig och livet.

Hur känns det? Kanske lite läskigt och främmande. Men tänk om du istället skulle välja att tolka den upplevelsen som spännande, eller intressant. Hur skulle upplevelsen vara då? Hur mycket driv att utforska vem du i sanningen är får du ifrån att att det är skrämmande och hur mycket kan du uppleva i att det är spännande?

Med utgång ifrån vetskapen att skapelsen vill dig väl och att vi alltid är vägledda och att när vi upplever ett skav så beror det på att vi har TOLKAT ur ett begränsat, och icke sant, perspektiv –  är det då inte logiskt att anta att upplevelsen av att det är skrämmande INTE är sann? För det som är sant, för oss i vårt sanna varande, känns alltid lätt. Och vilken tolkning känns behagligast i kroppen – att det är skrämmande eller att det är spännande?

Så tänk om det jag säger är sant och tänk om att våga utforska vem du är bortom dina begränsande föreställningar är spännande och inte alls skrämmande. Tänk om….

Jag vet att det är läskigt och ibland svårt, eller till och med omöjligt att göra vissa förändringar. Men det är enbart ur ett begränsat och väldigt mänskligt perspektiv. Ur perspektivet av ditt sanna varande är det bara spännande.

 

/Kathja    


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =