På ett år går det cirka 31 556 926 sekunder, har du levt i 35 år har du hunnit med 1 104 492 410 sekunder.  Tänk så många tankar du har hunnit tänka på de sekunderna! Det finns de som hävdar att vi tänker cirka 40 000 tankar per dygn!

Och det finns mer än 15 miljoner olika tankemönster! 95 % procent av alla beslut vi tar gör vi av gammal vana och utan att reflektera. Dvs. bara 5 % av våra beslut är fullt medvetna!

Alla tankar hänger ihop med en känsla, ibland en härva av känslor, som har bildat par under påverkan av hur ditt liv har sett ut. När du ska förändra ditt liv måste varje tanke du inte är nöjd med bilda par med en ny känsla. Det handlar om att skapa nya tankebanor och mönster som leder mot ditt mål – att må bra!

Varje tanke triggar en känsla och denna känsla vill tala om för dig var du befinner dig i förhållande till dig själv. Alla känslor som ligger under nivån nöjd säger dig att du mer eller mindre har avskärmat dig ifrån det du i sanningen är. Och varje känsla över nöjd säger dig att du är i linje med dig.

Varje tanke, och känsla, är ett val. Antingen väljer du medvetet, eller inte. Men du kommer aldrig undan att välja. När du väljer att inte välja tillåter du ditt undermedvetna och dina inlärda föreställningar att styra. Det kan bli bra, men det kan också bli skav och drama eftersom vi ofta har lärt oss en massa begränsande saker om oss själva och livet och dessa föreställningar får fritt spelrum när du väljer att inte välja.

Medvetet skapande handlar om att ta kontroll över tankar och känslor, men även om att ta sig tid att lära känna dem. Fråga dem vad de vill säga dig om dig. Så att du sedan genom att välja bort det som inte är du ska leva med större lätthet. Medvetet skapade handlar om att förstå varför det ser ut som det gör. Skaffa sig redskap som bidrar till att underlätta livet och att välja att fylla det med sådant som får dig att må bra.

För dig som vill ha hjälp på vägen erbjuder jag samtal där vi tillsammans tittar på var du är, varför det ser ut som det gör, vart du vill och hur du kan ta dig dit. Är du redo att skapa annat så hör av dig.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 11 =