Det har visat sig att för hjärnan är det ingen skillnad på att se och tänka – med andra ord – hjärnan vet inte skillnad på om saker sker utanför dig i det vi kallar världen, eller om det sker inom dig i tankevärlden. Vår verklighet består således av något som är lika enkelt som det är kraftfullt: våra känslor, med tankar som utlösande faktor.

Så vad är då autentisk verklighet, vad är sant? Ingen har någonsin sett tankar, men deras kraft är oändlig: de skapar sättet vi ser världen. Genom att förändra dina tankar kan du därför förändra hur du uppfattar världen.

Tankar kan skapa skav (oönskade upplevelser), men bara om vi tror på dem när de inte i Sanningen är sanna. Det är inte tanken i sig som gör oss illa, utan vår övertygelse om att den beskriver sanningen, när den egentligen är skapad ur inlärda och begränsande föreställningar. Skavet vi upplever är vårt inre, sanna och högre jag, som vill påtala för oss att det vi för stunden tror inte är sant utan en begränsande föreställning.

Men då människan över lag alltid vill ha rätt så klamrar vi fast oss vid tanken i förvissning om att den beskriver verkligheten, ofta helt utan att ifrågasätta dess sanningshalt. Det är med andra ord viktigare för oss att ha rätt än att må bra.

Ingen har någonsin lyckats få full kontroll över sina tankar (även om vissa personer påstår att de kan), men om vi kan lära oss att förstå dem, kan vi lära oss att styra dem, om än inte tysta dem. Tankarna liknar vindens sus eller duggregnet som faller. De dyker upp av sig själva, och de kan bli våra vänner om vi bemöter dem på rätt sätt. Det är ingen idé att bråka med regndropparna, eftersom de inte äger någon individualitet.

Men vi kan lära oss att styra våra tankar och därmed vårat liv. Det, och mycket mer, ingår i konceptet Life Clarity – 14 transformerande övningar och 14 samtal. Ett effektivt och kraftfullt koncept som bidrar till att skapa begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet i livet. Något som leder till att du kan skapa i större lätthet.Vill du veta mer om hur du och jag kan jobba med just dina inlärda föreställningar & illusioner så hör av dig så bokar vi ett kostnadsfritt samtal (via telefon eller Skype) så ska jag berätta mer om Life Clarity – konceptet som kommer hjälpa dig att leva i större lätthet.

Socionom, relationscoach, vägledare & inspiratör och skapare av Life Clarity.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 11 =