I varje andetag, inför varje steg i livet, blir vi vägledda. Känns allt lätt och bra då säger oss vägledningen att nu är du på banan. Du behöver i den stunden inte justera något för att vara i linje med dig själv eller det du önskar uppnå. Men om du upplever skav på det ena eller andra sättet så behöver du stanna till och checka av vad som vill justeras. Om du helt plötsligt ställs inför något oväntat, eller udda, så är även det ofta en vägledning.

Som exempel kan jag berätta om idag när vi skulle ut med våra hundar. Jag älskar att gå i sandaler och använder dem så fort det går. Idag har vi 19 grader så perfekt sandalväder. När vi ska gå ut så tar jag trots det mina gymnastikskor och hinner ta på mig den ena innan jag reflekterar över vad jag gör. Utan att tänka byter jag till sandaler och så går vi iväg. Det jag skulle ha gjort var att stanna till och fråga mig ”Vad är rätt med det här?” –  en fråga som öppnar upp för svar bortom det vi vet.

Anledningen till att jag började ta på dem var för att jag behövde dem! Det var inget jag hade kunnat räkna ut eller ens förstå, men så var det. Och för att jag inte följde den där vägledningen så har jag nu en något blå fot som resultat av att jag blev trampad av en uppjagad hund. Med sandaler så var det inget skydd på foten, med gymnastikskor så hade jag haft det.

Så vis av erfarenhet vill jag uppmana dig att alltid ställa frågan ”vad är rätt med det här?” när något sker som inte känns helt rätt/lätt eller som mest känns underligt. 🙃

/Kathja


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 7 =