I längtan efter ett liv i lätthet kommer du tillslut att nå en punkt i livet där kontrasterna suddas ut allt mer, för att till slut bli mest ett minne. Du är nöjd med det mesta. Inget att klaga på här inte. För du har lärt dig att inte döma, du har lärt dig att inte värdera, du har nu lärt dig att acceptera och se på livet genom villkorslös kärlek. (Ja utom när chefen beordrar dig att jobba kvar, mjölken är slut och affären är stängd, och svärmor kommer på överraskningsbesök) Livet flyter på och du (borde) njuta till fullo…

Det är då du inser att livet utan kontraster, och lite drama, kan vara ganska enahanda. Ibland till och med trist. Och det är ju bra får då kan du för en stund få skälla på dig själv som inte bara är nöjd utan har mage att längta efter mer. Så för en stund är livet inte bara lättsam förnöjsamhet.

Där ligger utmaningen vi alla ställs inför – att vara nöjda men inte nöja oss. Att fylla på livet med nya erfarenheter utan att först behöva stå i gegga upp över öronen. Det är dags att ta ansvar på en helt ny nivå.

Ett sätt kan vara att ställa dig frågan  – Vad ska till för att jag ska uppLEVA LIV? Och känn in svaret.

Ofta räcker det att vara uppmärksam, leka lite.

  • Om jag var en hund, eller en giraff, hur skulle livet se ut då?
  • Om jag sätter mig på den här platsen istället, hur ser livet ut då?
  • Om jag lever som vegan i en vecka, hur ser livet ut då?
  • Om jag pratar med en främmande människa varje dag, hur ser livet ut då?
  • Om jag gör något jag är rädd för, hur ser livet ut då?

Stoppa in nya saker, nya perspektiv, utan att du har drivits av att där du är inte är bra nog. Gör det bara för att du kan! Se fram emot frågan ”varför har/gör du SÅ?” så att du kan få svara FÖR ATT JAG KAN. Inget mer, inget mindre. För att jag kan och jag vill uppLEVA hur det är…

Lek och upplev! Det är därför du är här

/Kathja

ps. Och för dig som vill ha mer hjälp på din livsresa så erbjuder jag dig att ta del av min medlemsportal.En plats för växande i Ande  – Kropp och Själ. Där får du del av alla mina kurser, ett forum, mig som mentor, gästföreläsare mm. PROVA GRATIS i 1 månad! Hur kan det bli bättre än så?


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tretton =