Så ofta jag hör människor svara någon annan än de själva på den frågan. Och det beror på att vi inte har lärt oss att värdesätta oss själva. Att älska oss själva, sätta oss själva först. Människans naturliga, medfödda önskan är att bli älskad för den hon är – och inte för det hon gör. Det är en av de starkaste drivkrafterna vi har och det beror på att den längtan för oss till kontakt med vårt Sanna jag – vår Själ. Den del av oss som alltid oavsett vilket älskar oss villkorslöst.

Men med en hjärna som tror att allt ska ske utanför oss letar vi oftast efter (själv)kärleken i ett diffust utanför oss. På ett ställe där vi inte kan finna den. Det beror på att vi har lärt oss att möta andras behov är viktigare än att möta våra egna.

Det är den tron som gör att vi lever liv som inte ger oss glädje och lätthet. Vi har arbeten som vi inte längtar till. Vi har en partner som vi upplever håller oss tillbaka. Vi har ett liv som känns som en tvångströja.

Men allt det beror på att du har lärt dig saker om dig själv och livet som inte är sant! Vilket innebär att upplevelsen av livet kommer att förändras när du förändrar din syn på hur livet ska vara. Vad som är viktigast – leva upp till andras förväntningar och behov före dina, eller följa ditt hjärta och lyssna på dig och dina behov för att sen finnas för andra.

Vilket gör du? Vilket vill du göra?

Känner du en längtan efter att släppa dina begränsande föreställningar och hitta din röst, din väg, ditt liv – skicka mig då ett pm så ska jag berätta mer om hur du kan göra. För det är inte så svårt som man kan tro. Och du är värd ett liv som får ditt hjärta att sjunga och din mun att le.

/Kathja
Multidimensionell Mentor & Life Clarity facilitator


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 15 =