När vi kan fokusera på en sak i taget kommer vi att kunna skapa nog momentum för att manifestera det vi fokuserar på. Abraham Hicks pratar om 16-sekunderssegment. När vi kan hålla en tanke, eller egentligen en känsla/energi, i 16 sekunder så skiftar vårt skapar fokus. 16 sekunder låter ju inte så långt, men om du vobblar i ditt fokus är 16 sekunder oändligt.

Att fokusera, vara här och nu, är avgörande för hur ditt liv ter sig. Men det är inte alltid helt enkelt då vi lever i den värld där vi bombarderas med intryck hela tiden. Där kommer meditation in. Ett effektivt sätt att stilla sig, få ner hela dig i kroppen och därifrån sedan skapa ett fokus. Men det är skillnad på meditation och meditation. Det jag förespråkar går ut på att få ihop hela dig i din kropp, inte att spejsa runt i de högre sfärerna. Av den enkla anledningen att där skapar du inte i fysisk form. För att de ska ske behöver du få ner energin i kroppen och sedan rikta den mot ett håll.

För att det ska kunna ske behöver vi dels stilla oss så att vi får hem energin, fokusera oss så att den blir centrerad, och sedan fokusera oss så att den blir skapande. Medveten andning är ett effektivt redskap, eller att bara lägga handen på hjärtat och säga ”här är jag”. Det får dig att landa in i kroppen.

Vi behöver även sålla i alla intryck. Välja bort det som inte bidrar. Prova att ställa dig frågan ”finns det ett bidrag i xxx”  – och känn in svaret. Känns det lätt i kroppen så är svaret JA, känns det tungt är svaret NEJ. Svårare än så behöver det inte vara.

Har vi mycket på gång samtidigt blir upplevelsen av energin, både den som är där för att vägleda och den vi skapar med, som för utblandad saft. Vi vet inte vad vi känner och därmed inte heller vad vi ska göra. Genom att fokusera så får vi tillgång till medvetenheten i vad som är redo att skapas.

Så stilla dig, andas, välj bort det som inte bidrar och sätt fokus mot det du vill skapa. Och håll känslan i minst 16 sekunder. Lycka till!

För dig som upplever att livet inte är helt som du kanske skulle önska dig har jag skapat en Medlemsportal där jag har samlat alla mina kurser i medvetet skapande och livsdesign. Där finns även ett forum där du får mig som mentor, inspirerande gästföreläsare och mycket mer. Givetvis är första månaden gratis och du kan avsluta ditt abonnemang när du önskar. Vill du veta mer så hittar du all information här. 

Allt gott åt dig på din resa

/Kathja


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fjorton =