Hur medveten och närvarande man än är så behöver vi alla skapa utrymme för vila och återhämtning.

Det är i mellanrummet magi sker. Där faller bitar på plats och där landar vi in i oss själva och nuet.

Det sägs att det finns positiv respektive negativ stress och det kan ju låta motsägelsefullt. Och det är det med om vi tittar närmare på det.

Det kan kallar positiv stress är egentligen inte stress utan att ha mycket att göra. Men görande där vi är i linje med oss själva och det som är inspirerade. Det är att ha mycket att göra utan att tappa bort kontakten med oss själva.

Negativ stress är att göra saker på ett sätt som gör att vi tappar bort kontakten med oss. Som när vi gör saker som vi egentligen inte vill. Eller på ett sätt som inte passar oss. Vilket triggar vårat försvar av fight/flight/freeze – ett sätt att skydda oss.

Om vi tar för vana att stanna till och känna in vad vi gör och varför. Vad vi vill och behöver. Och skapar tid för stillhet och vila. Då kommer vi inte att tappa kontakten med oss själva för vi ger oss möjligheten att finjustera under dagen.

Så ”helga vilodagen” uppmanar oss att ta oss tid för oss själva. Att ta oss tid att vara, njuta, älska, skratta, leva. Något som är nödvändigt om vi vill må bra.

Så dagens uppmaning är att ta dig tid att bara vara. Att byta ut ett ”måste” mot en stund i stillhet.

Tar du dig tid att bara vara?

Intuitiv coach, Life Clarity facilitator & inspiratör


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 9 =