Livsdesign och medvetet skapande handlar bland annat om att ta ansvar för sig själv, sitt mående och det vi skapar. Idag tänkte jag dela med mig av ett verktyg du kan använda när du står i något du kanske helst hade velat undvika, eller något där du bara vill skifta energin. De där situationerna då vi är benägna att gå in och gegga enligt gamla invanda mönster. Men medvetenheten säger oss att det inte är vägen att gå. Vissa gånger går det att bara skifta perspektiv rakt av, men ofta an vi behöva lite hjälp på vägen.

Då är ”What would xxx do?” super bra att använda! Börja med att hitta en förebild, en människa du känner till som är och gör det du skulle vilja kunna göra och så går du in i personen för en stund och ställer dig frågan. Om jag var xxx hur skulle jag då ta mig ann den här situationen? Bara genom att ställa frågan kommer du att uppleva hur energin kring situationen skiftar.

Jag har under veckan tittat på programmet Wahlgrens värld. När jag började se det förfasades jag nästan över hur de tycks brista i självinsikt i mångt och mycket, men även hur lättsamt allt tycks vara. Hur ”inget” är något problem och allt tas med en klackspark eller lite skrikande på varandra. Nu fattar jag såklart att programmet är vinklat men det spelar ingen roll i sak. För när jag nu tar mig ann livet ”som” Pernilla Wahlgren så blir bara känslan att inget är något problem. Allt löser sig alltid, det är bara att skratta och köra på. Så min ”What would xxx do?” är Vad skulle Pernilla Wahlgren göra?

Så vem kan du ta rygg på vid olika situationer? Vems perspektiv kan du anta för att ta dig ur din egen hjärnas begränsningar och in i de oanade möjligheterna hos någon annan?

 

/Kathja


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =